SM-kisat by Mareksound

Yleisen luokkien SM-kilpailut 2018 keräsivät jälleen Kulosaareen kotimaiset kärkipelaajat taistelemaan SM-mitaleista. Miesten sarjaan pelaajia ilmoittautui 51 ja naisten puolelle 26.

Naisten finaalissa Anastasia Kulikova voitti Mia Eklundin 6-1,3-0 rtd. Eklundin jalkavaiva teki finaalista Kulikovan yksipuolisen näytöksen.

Miesten finaalissa viime vuoden mestari Lauri Kiiski kohtasi 1.sijoitetetun Harri Heliövaaran. Kova puuskittainen tuuli teki olosuhteista haasteelliset jopa näille taitureille. Heliövaara voitti kamppailun lopulta varsin selvin lukemin 6-3,6-1.

Lauantaina vuorossa olivat 2-pelien välierät ja 4-pelien finaalit. Naisten odotetussa välierässä kohtasivat viime kesän mestari Piia Suomalainen ja sisäkenttien mestari Anastasia Kulikova. Ottelu eteni Kulikovan tahdissa alusta loppuun. Lukemat 6-4,6-2. Toisessa välierässä Mia Eklund voitti Mariella Minetin 6-1,6-3.

Miesten välierissä suosikit pitivät pintansa selvin lukemin. Heliövaara esitti erinomaista peliä Patrikc Kaukovaltaa vastaan, lukemat 6-1,6-2. Toisessa välierässä Lauri Kiiski voitti Sami Huurinaisen 6-1,6-4.

4-pelien miesten finaaleissa saatiin kisojen yllätys mestarit. Roni Rikkonen parinaan Mikko Rouvala voittivat finaalissa Tampereen kokeneet Tero Vilenin ja Lauri Kiiskin lukemin 6-1,6-4.

Naisten 4-pelissä ennakkosuosikit Emma Laine parinaan Anastasia Kulikova oli odotetun ylivoimainen kaikissa otteluissaan. Finaalissa kaatui Tampereen sisarukset Mariella/Martina Minetti lukemin 6-3,6-1.

Sekanelinpelissä Emma Laine voitti toisen mestaruutensa. Parina Emmalla oli Ristomatti Lanne. Tiukassa finaalissa Smashin pari Piia Suomalainen & Hermanni Tiainen voitti ensimmäisen erän 6-1. Toisesta erästä lähtien tiukat geimit kuitenkin kääntyivät Laine & Lanne parille. Lukemat lopulta 6-2, 10-3.

GVLK kiittää lämpimästi kisojen tukijoita, jotka vahvalla panoksellaan mahdollistivat kisojen järjestämisen Kulosaaressa. Mareksound, Tennisliitto, Ferratum, Planeetta, Dunlop, HPP, Kiinteistömaailma, Ikikiuas, Lexia, Flow, Treffipub. Kiitos!